Volledige reviews

Bettina Alderweireldt

Een prachtig, meeslepend verhaal over liefde en loslaten

Het boek Het huis op de kliffen leest heel vlot, de schrijfster neemt je dan ook meteen mee in een verhaal over diepvoelende liefde en de angst voor verlies.

Afwisselend schrijft Liz Fenwick in het verleden, wat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland, en in het nu, wat zich afspeelt in Cornwall en Massachusetts, waardoor je steeds opnieuw aangezet wordt tot het verder lezen van het verhaal. De personages en plaatsen worden duidelijk beschreven, waardoor je je volledig kan inleven in hun ontroerend verhaal over zoveel liefde, maar ook angst en verraad... Het zette mij zelfs aan om gebeurtenissen en plaatsen op te zoeken waardoor ik nog meer betrokken raakte bij het verhaal.

Liz Fenwick vertelt je op een vloeiende manier over hoe gebeurtenissen en beslissingen uit het verleden bepalend kunnen zijn voor het verdere leven van de betrokken personages, maar ook voor dat van hun nabestaanden.

Een heerlijke roman die je in de ban houdt tot het einde.

Yvette Ververs

Een liefdesdrama

Vanaf bladzijde 1 boeit het verhaal . Door de flashbacks van Adele beleef je de periode van de Tweede Wereldoorlog in Cornwall aan de vooravond van D-day.

Lara gaat na de dood van haar overgrootvader naar Cornwall om meer te weten te komen over zijn oorlogsverleden.

Wat is er gebeurd in deze periode? Wat nu nog van zo'n grote invloed is op de levens van Adele en Lara.

De schrijfster Liz Fenwick heeft een ontroerend, romantisch verhaal geschreven.

Caroline Daemen

Huis op de kliffen is een fijn geschreven boek dat fijn wegleest. Het is moeilijk het weg te leggen.

Het verhaal is een verweving van hoofdstukken die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Engeland én in het nu in Amerika en Engeland. Ik heb het boek beluisterd omdat ik slechtziend ben, daarom is het voor mij moeilijker de link tussen de twee verhaallijnen te vinden, maar dit zet aan tot verder lezen.

Het verhaal dompelt je onder in de geschiedenis, het leven en intriges van de familie. De verschillende gebeurtenissen zowel in het verleden als het heden worden goed weergegeven.

Het plot is verrassend en houdt de spanning erin tot op het laatste, een top boek.

Marie Louise de Smet

Oorlog, verliefd, verdriet

Een verhaal dat spannend blijft met verrassende ontknopingen. Een schakeling tussen oorlogstijd en heden maken het boeiend tot het einde. Je komt iedere keer een stukje te weten die uiteindelijk als ware het een puzzel het verhaal compleet maken.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij