Zoek uitgavenOmslagfoto niet beschikbaar

Het huis in Kreis Pinneberg - filmeditie

Aftermath

Rhidian Brook

De internationale bestseller nu verfilmd met in de hoofdrollen ster-acteurs Keira Knightly en Alexander Skårsgard

Hamburg, 1946. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog proberen duizenden mensen te overleven te midden van het puin. De Britse kolonel Lewis Morgan is verantwoordelijk voor de wederopbouw van de stad en het opsporen van nazi’s onder de uitgeputte bevolking. Hij wordt gestationeerd in een groot huis aan de rand van de stad, waar zijn vrouw Rachael en zijn enige overlevende zoon Edmund zich na jaren weer bij hem zullen voegen.

Lewis kan het alleen niet over zijn hart verkrijgen om de bewoners, een Duitse weduwnaar en diens dochter, op straat te zetten en neemt het curieuze besluit het huis met hen te delen. Tegen deze gespannen achtergrond maken vijandigheid en verdriet geleidelijk plaats voor passie en verraad.


De pers overHet huis in Kreis Pinneberg:

‘Verdriet, wraak, schuld en vergeving – een snelkookpan van emoties’ DWDD-Boekenpanel

Het huis in Kreis Pinneberg van Rhidian Brook opent ogen en beroert de ziel. Ontroerende en naar de keel grijpende roman over ontheemden in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog in Hamburg.’ De Telegraaf

‘Het beeld van de chaotische Duitse maatschappij na 1945 zal geen lezer gauw vergeten. […] Rhidian Brook heeft met Het huis in Kreis Pinneberg een waardevolle roman geschreven.’ Nederlands Dagblad

Uitgave: Paperback
Prijs: € 12,50
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Publicatiedatum: 18-09-2017
  Pagina's: 368
  ISBN: 9789022580387
 • Over deze auteur

  Rhidian Brook is een bekroond auteur en scenarioschrijver van televisieprogramma’s en films. Zijn debuut The Testimony of Taliesin Jones, waarvoor hij de Somerset Maugham Award, een Betty Trask Award en de Author’s Club First Novel Award won, werd verfilmd met Jonathan Pryce in de hoofdrol. Brook schreef verhalen voor Paris Review en New Statesman, die tevens zijn uitgezonden op BBC Radio 4. Hij levert regelmatig bijdragen aan het BBC 4-radioprogramma Today. Het huis in Kreis Pinneberg is deels gebaseerd op Brooks eigen familiegeschiedenis.

  Meer over deze auteur…
 • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij