'Bloedsinaasappel' van Harriet Tyce

Boekerij Story

'Bloedsinaasappel' van Harriet Tyce...
04 July 2022

Hoe verdedig je je tegen een vijand die jou beter kent dan jijzelf?

Harriet Tyce is geboren en opgegroeid in Edinburgh. Ze studeerde in 1994 af met een graad in Engels literatuur voordat ze bijna tien jaar als strafrechtadvocaat werkzaam was.

“Ontsnapt”  aan de wet en het vroege moederschap, begon ze te schrijven en voltooide de MA in Creative Writing - Crime Fiction aan de University of East Anglia. Ze heeft tot nu toe drie thrillers geschreven: Blood Orange, The Lies You Told en It Ends At Midnight. Ze woont in Noord-Londen met haar man en kinderen, en twee hele lieve honden. Haar ervaringen als advocaat spelen in al haar thrillers een grote rol.

De Nederlandse vertaling van Blood Orange kwam begin juli op de markt onder de titel Bloedsinaasappel.

In Bloedsinaasppel maken we kennis met Allison.

Alison heeft het helemaal voor elkaar: een liefhebbende man, een charmante dochter en een glansrijke carrière als strafrechtadvocaat. Maar ze heeft ook geheimen.

Alison drinkt te veel. Werkt te hard. Verwaarloost haar gezin. En ze heeft een affaire met haar collega. Ze zou hem dankbaar moeten zijn: dankzij hem heeft ze haar eerste moordzaak op zak. Maar sindsdien gaat hij steeds meer grenzen over in haar privéleven. Alisons cliënt ontkent niet dat ze haar man heeft neergestoken – ze wil zelfs schuld bekennen in de rechtszaal. Toch lijkt iets in haar verhaal niet te kloppen. Beschermt ze iemand?

Alison moet haar hoofd koel houden om haar cliënt te kunnen vrijpleiten. Maar iemand houdt haar constant in de gaten. Iemand die precies weet waar Alisons zwakke plekken zitten en die niet zal stoppen voordat ze alles heeft verloren wat haar lief is. Alison weet hoe ze zich moet verdedigen in de rechtbank, maar hoe verdedig je je tegen een vijand die jou beter kent dan jijzelf?

Andere stories van Boekerij

1 week 2 days

Er staat een nieuwe aflevering van de Best of Thrillers podcast online met als speciale gast Javier Castillo.

1 week 2 days

Er staat een nieuwe aflevering van de Best of Thrillers podcast online met als speciale gast Javier Castillo.

1 month 2 weeks

Onlangs verscheen Kleinste kwaad, het tweede boek van Floris Kleijne.

11 months 1 week

Wil jij weten welke romans, thrillers en non-fictie boeken in de zomer van 2023 verschijnen bij uitgeverij Boekerij?

26 March 2018