Volledige reviews

Sandra

Heel fijn boek om even lekker bij weg te dromen. De personages en de omgeving worden goed beschreven, bijna alsof je er zelf bij bent.
Het begin is een beetje traag, maar als je er eenmaal in zit, is het moeilijk weg te leggen.


De afwisseling tussen heden en verleden leest heel prettig weg. Het komt heel waarheidsgetrouw over; het zou zomaar waar gebeurd kunnen zijn!


Kortom: dit is weer zo'n boek waarvan je denkt: "op tijd naar bed, want dan kan ik lekker lang lezen"!

Roseriet

Het was lastig om in het verhaal te komen maar als je er eenmaal in zit pakt het je en wil je meer weten.

Alles wordt zeer gedetailleerd beschreven waardoor je je in kunt leven in het verhaal. Je word in het verhaal meegezogen alsof je een toeschouwer bent die het van de zijkant meebeleefd.

Een meeslepend en boeiend romantisch verhaal. Zeer de moeite waard van het lezen!

Sylvia

Twee vriendinnen, twee families, twee werelden.

Ze blijken op onverwachte manieren met elkaar verweven.

Het boek leest makkelijk weg. Her en der vind ik een wat aparte woordkeuze maar ik let er misschien ook extra op omdat ik zelf schrijf.

Bepaalde ontwikkelingen zag ik al vanaf hoofdstuk 1, andere kwamen echt pas op het laatst, iets wat ik zelf altijd fijn vind omdat ik dan weer verrast wordt.

Wel had ik van sommige personages graag wat meer geweten over hun motivatie om bepaalde dingen te doen en te zeggen, en hadden een paar karakters wat meer uitgediept mogen worden.

Wat ik er mooi aan vind is dat je weer eens leert dat lang niet alles is wat het lijkt, dat mensen niet zijn wie ze lijken te zijn, of niet zijn hoe jij dacht.

Hoe leven mensen tot hun dood met een groot geheim? De gevoeligheden in relaties binnen een familie, en ook binnen een gezin, ze komen allemaal naar voren. En hoe ga je daarmee om als nieuwe generatie? Deel je dat met de hele wereld 'in naam van de waarheid', of bescherm je je familie?

Hoewel heel mooi en heerlijk Italiaans, vind ik de cover persoonlijk niet heel erg passend omdat ik het verhaal serieuzer vind dan het beeld doet vermoeden, maar ja, dat is een kwestie van smaak.

Kortom, een fijn boek om te lezen!

Adrina

Ik heb genoten van het lezen van dit boek!

In het begin had ik even wat moeite met de twee verhaallijnen in het heden en verleden.

Toen de verbanden gingen ontstaan, kon ik het boek bijna niet meer wegleggen.

Het boeit tot het einde en is verrassend!

Yvonne

Wat een heerlijk boek om te lezen. Je wilt maar doorlezen om te weten wat er verder gaat gebeuren. Je krijgt bijna het gevoel alsof je er zelf erin mee doet.

De Italiaanse woorden die op de juiste momenten gebruikt worden geven je dan juist nog dat fijne gevoel van Italië. De zoektocht naar Sarah maakt het daarmee nog interessanter.

Kortom een boek dat je in 1 keer wilt uitlezen!

Mariska

Dit boek was het eerste boek wat ik van deze schrijfster heb gelezen, maar zeker niet het laatste. Wat mij vooral aansprak was de manier waarop het verleden en het heden met elkaar verbonden waren. Bij de hoofdstukken met terugblikken naar het verleden stond steeds duidelijk het jaartal waarin het zich afspeelde. Hierdoor was het duidelijk wanneer er een terugblik was en kon je deze in het geheel plaatsen. Vaak wordt in een boek het verleden als bijverhaal gebruikt, maar in dit geval was het verleden misschien wel het grootste deel van het verhaal.

De hoofdpersonages uit het verleden vond ik mooi uitgediept. Mede door de brieven en de informatie die Briony (het hoofdpersonage van het heden) achterhaalt, krijg je een goed beeld van wie ze waren en waar ze voor stonden. Bij de personages van het heden vond ik iets minder diepgang. Er was wel ruimte voor de relaties onderling, maar doordat Briony vooral bezig was met uitpluizen van het verleden, komt dat een beetje in het gedring. Desalniettemin doet dat niets af aan het verhaal in het geheel. Het verhaal is vlot geschreven en heeft een aantal verrassende, maar perfecte uitgewerkte wendingen.

Het boek draait om het verleden en wat voor invloed dat kan hebben op de toekomst. Oude ruzies, geheimen of ogenschijnlijk belangrijke gebeurtenissen kunnen hun invloed generaties door laten werken. Ik denk dat het moraal van het verhaal is dat het goed en belangrijk is om je verleden en achtergrond te kennen, maar dat het je niet moet weerhouden om je eigen weg te gaan en je eigen keuzes te maken.

Al met al een fijn boek dat vlot wegleest, maar ook de nodige diepgang heeft.

Tineke

Look & Feel:

Een prachtige, uitnodigende roman om te zien. Zoals er al op de voorzijde wordt vermeld: 'Een vervallen landhuis in Italië, een tragische liefde en een verborgen verleden', zie je op de cover een prachtige villa, wellicht in de staat van weleer…

De roman is voorzien van mooi dik papier in het binnenwerk en heeft een makkelijk leesbaar lettertype dat iets kleiner oogt dan in een doorsnee roman. De schutbladen hebben een vrolijke print.

Oordeel:

Een fijne roman heeft Rachel Hore wederom hiermee neergezet. Zij kan prachtig de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt omschrijven. Een veel terugkerende plek is de ommuurde tuin van de villa. Door haar gedetailleerde beschrijving vormt zich al snel een helder beeld in je hoofd.

De hoofdpersonen zijn doorgaans heel aimabele personen met wie je je makkelijk kunt identificeren. Dat leest heel makkelijk weg en maakt het een zeer fijn leesbaar verhaal.

In deze roman lopen twee verhalen naadloos in elkaar over middels flashbacks. Rachel Hore geeft middels de hoofdstukken heel duidelijk aan wanneer we ons in de periode rond deTweede Wereldoorlog bevinden of juist in het heden. Daarnaast heeft zij veel research gedaan naar deze oorlog, waardoor alles zeer aannemelijk is en er geen cowboyverhalen ontstaan.

Een heel fijn boek met een prachtig verhaal dat ik telkens met plezier weer oppakte, benieuwd naar de ontbrekende puzzelstukjes. Alhoewel ik aan het einde éven het spoor bijster was, heeft dat het leesplezier niet in de weg gestaan.

Kortom: Een lekker leesbare roman. Perfect vakantievoer, jammer dat íe uit is!

Sterren: ****

Thea

Ik vond het een leuk, spannend boek. Het leest, na een wat moeizaam begin, lekker weg.

In het begin nogal verwarrend maar later word alles duidelijk. De afwisseling tussen nu en vroeger is niet hinderlijk je wil juist verder lezen om te weten wat er verder gaat gebeuren!

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij