Volledige reviews

Ida Valkema

Als Jaya vrij plotseling haar moeder verliest en daarbij ook nog rouwt om haar zoontje, die door wiegendood is overleden, krijgt ze hulp van een therapeut om dit allemaal te verwerken.

Ze heeft zoveel vragen, waar haar moeder nooit antwoord op heeft willen geven, en de therapeut raadt haar aan om door haar spullen te zoeken.

Daarin vind ze haar moeders oude dagboeken en een oude foto. Wie zijn die mensen op de foto?

Naarmate ze de dagboeken leest komt ze erachter wat er in het verleden is gebeurd waar haar moeder over bleef zwijgen.

Het verhaal wordt verteld door Durga, Kali, Sudha en Jaya in verschillende tijden en op verschillende plekken.

In het begin moest ik de aandacht er goed bij houden, maar uiteindelijk kon ik niet stoppen met lezen.

Wat een fantastisch verhaal over een familie met zoveel geheimen!

Een aanrader : 5*

Trijntje Ludema

Een rijke familie met veel geheimen en tragedies.

Dit boek gaat over een aantal personages, Durga ,Kali, Sudha en Jaya. Zij vertellen ieder hun eigen verhaal. De rode draad is Jaya ,die haar moeder verliest en zelf een miskraam heeft gehad en daarmee in een diep dal terecht komt. Met het uitzoeken van de spullen van haar moeder komt ze achter veel dingen wat ook voor haar zelf heel veel dingen verklaard...

Het is een fantastisch verhaal waar je wel even je aandacht bij moet houden en echt door moet gaan met lezen. Denk niet 'leg hem weg snap het niet meer'....want hoe verder je in het verhaal komt hoe mooier het wordt en dan zit je zelf ook al te denken van het Oww Aha enz....

Het is een echte aanrader ...die je uiteindelijk uit wil lezen.

Enita Bouwhuis

Met veel plezier heb ik het boek Geheim van een moeder van Renita da Silva mogen lezen. Dit is het eerste boek dat ik van haar lees en ik kan zeggen dat ik gepakt ben door haar manier van schrijven.

Het boek kent drie verhaallijnen, een van Jaya (in de toekomst) en Sudha (in het verleden), een over Kali en ten slotte Durga. Als je leest over Jaya en Sudha, dan leert Jaya haar overleden moeder pas echt kennen door de dagboeken die ze van haar leest en krijgt Jaya duidelijkheid over waarom haar moeder nooit over het verleden wilde praten. Heel intens om te lezen.

Het personage Kali leer je kennen als jong meisje en ontwikkelt zich op een hele interessante wijze tot het persoon waarmee Jaya kennismaakt als hun verhaallijnen samenkomen.

In de verhaallijn van Durga komt het leven van een jong meisje aan bod dat door ongelukkige omstandigheden op de kop wordt gezet. Ze wordt naar haar oma gestuurd (die ze nog nooit heeft ontmoet). Hier ontmoet ze ook Kali. Durga maakt iets los in Kali en dit brengt Jaya in hun leven en de drie verhaallijnen samenkomen.

Ik vind het boek goed van opzet en de verhaallijnen lopen mooi in elkaar over. Het verveelt geen moment en het einde is mooi en verrassend en geeft antwoord op de vraag van Jaya wie is toch het jongetje dat op de foto staat. De foto die ze vond tussen de dagboeken van haar moeder, het geheim van haar moeder. Voor mij is dit boek een echte aanrader en ik ben erg benieuwd naar de andere boeken van Renita.

Rosan Visser

Het verhaal neemt je mee naar India en speelt zich ook deels af in Engeland.

Jaya, een jonge vrouw uit Engeland maakt kort achter elkaar twee heftige gebeurtenissen mee. Eerst overlijdt haar moeder plotseling en later sterft haar pasgeboren zoontje door wiegendood.

Om dit allemaal te verwerken gaat ze in therapie.

De relatie tussen Jaya en haar moeder was niet optimaal. Dit kwam vooral doordat Jaya's moeder erg gesloten was, ze wilde nooit over het verleden, haar leven in India, praten.

Jaya heeft altijd vragen gehad waar ze na het overlijden van haar moeder zeker geen antwoord meer op krijgt. Op advies van de therapeut besluit Jaya de spullen van haar moeder te doorzoeken. Ze vindt dan de oude dagboeken van haar moeder en een aantal familiefoto's.

Als Jaya de dagboeken leest komt ze steeds meer geweten over het leven van haar moeder en de geheimen die ze met zich meedroeg.

Een prachtig verhaal waar ik eerst wel even in moest komen. Dit kwam volgens mij vooral door alle verschillende namen en verhalen die je leest. In het begin moet je goed je hoofd erbij houden, maar als je eenmaal in het verhaal zit kun je niet meer stoppen.

Corrie

Boeiend boek van het begin tot het einde.

In het begin wat moeite met alle namen.

Als je eenmaal goed in het verhaal zit is het moeilijk om te stoppen met lezen.

Speelt in een mooi land met een prachtige cultuur; mooi dat dat zo goed wordt omschreven.

De afloop van het verhaal is zowel verrassend als voorspelbaar.

Kortom als je van een goed boek houdt: een aanrader.

Gerjanne de Jong

Ik vond het een heel mooi verhaal! Soms ook wel verdrietig omdat je natuurlijk meeleeft met Jaya die haar pasgeboren zoontje en haar moeder verliest.

Vanaf het begin wordt je nieuwsgierig gemaakt omdat je wil weten wat de moeder van Jaya allemaal verborgen hield.

Hierdoor wil je steeds verder lezen en doordat de hoofdstukken niet te lang zijn, leest dit boek ook lekker weg.

Aan het begin moet je wel steeds schakelen omdat er van meerdere personages een verhaal wordt verteld, maar na een paar hoofdstukken wordt het duidelijk wie deze personages zijn en hoe ze met elkaar verboden zijn.

De spanning wordt echt opgebouwd tot het eind waarbij er wordt onthuld wat er allemaal gebeurd is in de familie van Jaya.

Dit boek is zeker een aanrader als je van romans houdt! Ik had hem binnen een week

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij