De stem van het hart

Testlezers van ons I ♥ lezen reviewteam lazen De stem van het hart van Jan-Philipp Sendker. Lees hier wat zij ervan vonden. Scroll naar beneden voor de volledige reviews.

omslag de stem van het hart

Er is bijna tien jaar verstreken sinds Julia Win als een ander mens terugkeerde uit Birma, het geboorteland van haar vader. Ze vond er een broer en raakte bezield door een prachtig liefdesverhaal. Maar het gewone New Yorkse leven is doorgegaan en ondanks haar succesvolle carrière als advocaat in Manhattan, is Julia niet gelukkig. Haar vriend heeft haar onlangs verlaten en haar riante salaris kan niet goedmaken dat ze geen voldoening uit haar werk haalt. Julia voelt zich verloren en uitgeput.

Dan ontvangt ze een raadselachtige brief van haar broer U Ba. Kort daarna begint een innerlijke stem tot haar te spreken, wat haar zeer in verwarring brengt. Door deze gebeurtenissen besluit ze terug te keren naar Birma; niet alleen om haar broer bij te staan, maar vooral ook om de onrust in haar hoofd te sussen. In Birma ontmoet ze een moeder wier leven een dramatische wending kreeg door de onafhankelijkheidsoorlog, waarin ze een onmogelijke keuze moest maken. De ontmoeting tussen Julia en de Birmese vrouw is voor beiden het begin van een reis vol zelfontplooiing, liefde en vergeving.

Katja Van Laer

'Over dit boek kan ik me enkel positief uitspreken, daarom krijgt het ook 5***** van me.'

Karen Verstraeten

'Mysterieus en betoverend!'

Maud Rietjens

'Een schitterend en op sommige momenten zelfs hartverscheurend verhaal over een vrouw die zichzelf probeert te redden, maar in het proces zo veel meer doet.'

Petra Renaud

'Ik kan niet wachten op het volgende boek van Jan-Philipp Sendker.'

Kelly Illegems

'Je wordt meegesleept in het verhaal.'

Hanneke Tinor-Centi

'Sendkers' schrijfstijl is rijkelijk en fraai en de wijze waarop hij zijn verhaal heeft geconstrueerd is bewonderenswaardig. Kortom, dikke aanrader!'

Laura Ladage

'Ik ben nog niet klaar om afscheid te nemen van Julia en Birma dus duim voor een vervolg!'

Jeannette Maas

'Wauw, wat een prachtig boek!'

Jolien Versluis

'Het is zo'n verhaal waar ik nog vaker even aan terug zal denken, omdat het mij heeft geraakt.'

Dayenne Wamsteeker

'Je wordt in haar levensverhaal meegezogen, waardoor je door wilt blijven lezen.'

Mica Rul

'Twee werelden komen bij elkaar in een ontroerend verhaal.'

Miranda Custers

'Een prachtig boek waar je nog lang over blijft nadenken.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij