Ansichtkaarten uit Griekenland

Testlezers van Best of Romance hebben Ansichtkaarten uit Griekenland van Victoria Hislop gelezen en hebben een recensie geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle recensies. Als je alle complete recensies wilt lezen, scroll dan naar beneden.

Ansichtkaarten uit Griekenland

Week na week ontvangt Ellie ansichtkaarten, gericht aan iemand die ze niet kent. Er staat geen afzender op en ze zijn slechts ondertekend met een initiaal: A. Met hun wolkeloze hemels, azuurblauwe zeeën en verleidelijke plaatjes van Griekenland geven de kaarten Ellies leven kleur. Ze is dan ook zeer teleurgesteld als de kaarten na zes maanden van de ene op de andere dag niet meer komen. Maar de collage die ze ervan heeft gemaakt aan de muur van haar flat blijft haar intrigeren. Ze besluit dat ze Griekenland met eigen ogen moet zien.

Op de ochtend dat Ellie naar Athene zal vertrekken, wordt er een oud dagboek bezorgd. Ellie begint meteen te lezen en ontdekt zo het ontroerende, verrassende en soms dramatische levensverhaal van A, een man op een persoonlijke odyssee door Griekenland. De stem van de geheimzinnige A maakt een lang onderdrukt verlangen in Ellie los; het is tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en op zoek te gaan naar een voller, rijker leven.

Mascha de Jong

'Victoria Hislop heeft een verhalende schrijfstijl die erg fijn leest waardoor je de tijd verliest en je bijna dreigt je station voorbij te reizen.'

Léone Böck

'Het is geen standaard feelgood-roman, maar het is een boeiend samenspel van verhalen geschoold op geschiedenis en mythen, het verhaal van A. en beschrijvingen over Griekenland.'

Yolanda Teunis

'Het boek is zo geschreven dat je tijdens het verhaal wil weten hoe het verder gaat en afloopt.'

Liliane Maenhout

'Het boek leest vlot en ik ben benieuwd naar andere boeken van deze schrijfster.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij