Volledige reviews

Yvonne Oomen

Casa Familia

Een macaber avontuur

Met dank aan Uitgeverij Meulenhoff Boekerij mocht ik de nieuwe thriller van Nathalie Pagie lezen. Het is de 2e thriller die Nathalie schreef met de journalisten Tara en Diego in de hoofdrol. Nu ik dit tweede deel gelezen heb wil ik dolgraag hun eerste avontuur, Paradijsvogels, beleven. Overigens heb je het eerste boek niet nodig om het tweede te kunnen volgen.

Een weekend van ontdekkingen

Tara en Diego zijn samen met hun collega's op Survival weekend in de Belgische Ardennen. Tara loopt haar journalistenneus achterna en ontdekt dat Boris, een van de activiteiten begeleiders, zich vreemd gedraagt. Wat heeft Boris te verbergen? Ook ontmoet ze een 15-jarige jongen, Tom, die voor zijn zieke moeder zorgt.

Als ook Diego op onderzoek uit gaat en een lugubere ontdekking doet in de buurt van een verlaten ziekenhuis, besluiten ze samen de waarheid boven water te halen. Hun speurtocht voert Tara en Diego naar Spanje waar ze in de moerassen van Guadalquivir een wel heel vreemde familie ontdekken.

Mooie spanningsopbouw en interessante personages

Nathalie Pagie weet de spanning mooi op te bouwen. Vanuit de rustgevende omgeving van de Belgische Ardennen krijgt de nieuwsgierigheid van de twee journalisten de overhand. Via hun onderzoek komen ze in de zinderende Spaanse zon terecht waar een sterke ontknoping volgt.

De gebeurtenissen volgen elkaar snel op waardoor je gedachten geprikkeld blijven en je wilt blijven lezen. Je wilt tenslotte weten hoe het de journalisten zal vergaan.

De auteur zet interessante personages in het verhaal neer met goed beschreven karakters. Hierdoor krijg je meer grip op hun manier van denken en doen. Je gaat met ze mee denken om de puzzel op te lossen. Ook de omgeving is duidelijk omschreven en zo kun je je een goed beeld vormen van de locaties waar de personages zich bevinden. Sommige situaties zijn wat minder realistisch en dat vergt wat extra verbeeldingskracht van de lezer maar daar is mee te leven.

Een echte pageturner

Al met al is Casa Familia een macabere thriller met een mooie, opbouwende spanning en een zeer sterk einde.

****

Marjon Nobbe

Een heerlijke thriller met een donker randje. Tijdens een survival-weekend-met-collega's waar Tara Linders zich aan onttrekt ontdekt ze afschuwelijke dingen die lang verborgen blijken te zijn. Samen met collega Diego gaat ze op onderzoek uit. Ze belanden in een aantal avonturen die schijnbaar los van elkaar staan. Ook komt Tara achter een groot drama en dat drijft haar uiteindelijk met Diego naar Spanje. Het boek leest heerlijk weg, heeft een beklemmende spanning en ook vaart, waardoor je door wilt lezen en het einde is heel verrassend en misschien een tikje vergezocht, maar dat mag in een boek. Dit was mijn eerste Nathalie Pagie, en het smaakt naar meer. In het voorgaande boek Paradijsvogels komen Tara en Diego ook al voor en af en toe wordt daarnaar verwezen én en er komt iemand uit dat boek terug. Aanrader!

Maria Derks

Casa Familia is een thrilller met een donker randje. Het heeft een goede verhaallijn en interessante personages. De schrijfster vertelt kort en bondig, ze verliest zich niet in uitgebreide beschrijvingen. Hierdoor leest het boek gemakkelijk en vlot. Het blijft boeiend tot het eind, al is dit niet erg verrassend.

Als journaliste Tara en haar partner Diego tijdens een survivalweekend in de Ardennen onverwacht op een lugubere vondst stuiten, beginnen ze een zoektocht naar degene die daar verantwoordelijk voor is. Ze komen op het spoor van gebeurtenissen uit het verleden en weten dat er een verhaal voor hun krant inzit, dat voor veel opschudding zal zorgen. Vastbesloten gaan ze op onderzoek uit, al blijkt al snel dat niet iedereen daar blij mee is. Uiteindelijk voert hun tocht de twee naar het zonnige Andalusië, waar ze alles op alles moeten zetten om hun ontdekking en zichzelf in veiligheid te brengen.

Monique Langendoen

Dit is de vierde thriller van Nathalie Pagie en het tweede boek met Tara Linders en Diego Martinez in de hoofdrol. Wat het zo leuk maakt, is dat deze twee personages elkaars tegenpolen zijn. Het boek speelt zich deels af in de Belgische Ardennen en deels in Spanje (Andalusië).

Nathalie Pagie gaat in dit boek voortvarend van start. In de eerste hoofdstukken gebeurt er van alles, daardoor vond ik het begin wat rommelig.

Naarmate het boek vordert kom je erachter dat het verleden als een rode draad door het boek loopt en wordt de spanning opgebouwd. Wat is er precies gebeurd in het verleden en wat hebben de gebeurtenissen met elkaar te maken? Langzamerhand ontvouwt zich het plot en in Andalusië komt het dan tot de grote ontknoping.

Het is een boek dat mede door de korte hoofdstukken vlot leest, maar daardoor soms ook wat rommelig aandoet. Wat mij betreft hadden de hoofdstukken wel wat langer mogen zijn. Nathalie Pagie heeft een prettige schrijfstijl waarin de lugubere details niet ontbreken.

Al met een al een leuk, spannend boek, die niet in je koffer mag ontbreken.

Van mijn krijgt dit boek 3 van de 5 sterren.

Sam Ghesquière

Casa Familia van Nathalie Pagie is een verhaal dat je vanaf de eerste pagina meesleurt. Het is een boek met korte hoofdstukken, waardoor alles snel lijkt te gebeuren en je snel in het verhaal zit. Soms maakte dat het wat onoverzichtelijk waardoor ik sommige delen nog eens moest lezen om mee te zijn met het verhaal.
Het mysterie heeft je snel beet en ook het hoofdpersonage is charmant op haar eigen manier. Casa Familia is geen boek om op een drukke trein te lezen - lees het thuis, op je gemak, zodat je er met je volle aandacht bij bent. Desondanks is het vlot en fris geschreven met net genoeg beschrijvingen om toch je eigen fantasie aan het werk te laten.
Toch was er iets wat ik persoonlijk miste. Ik kan er alleen mijn vinger niet opleggen. Dat is jammer, want op zich is het een goed boek. Misschien is het gewoon mijn ding niet - kan altijd -, maar dat weerhoudt me er niet van om het boek aan te raden aan vrienden en familie.

Ellen van As

Dit boek lees je in één adem uit. Het is boeiend vanaf het begin. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Dit zorgt ervoor dat je het boek niet weg wil leggen.

De spanning wordt steeds goed opgebouwd. Een echte page turner waarvan ik het jammer vond dat het boek uit was.

Sybrigje Bakker

Een goed boek over het journalisten duo Tara en Diego. Tara en Diego beleven een nieuw avontuur in België en Spanje. Het verhaal is meeslepend, een klein beetje luguber en spannend om te lezen. Ik had veel moeite om het boek aan de kant te leggen.
De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en door de wisselende perspectieven blijft het boek tot het einde toe erg afwisselend. Het verhaal heeft je snel te pakken en ben je erg benieuwd naar wat er nu precies aan de hand is en wat er zal gaan gebeuren. Hoofdpersonen Tara en Diego zijn beide erg eigenzinnig en nemen beslissingen die je zelf niet zo snel zou nemen. Toch is het erg gemakkelijk om je met hen te identificeren en met ze mee te leven.
Na het lezen van de achterzijde wordt de verwachting gewekt dat het boek zich voor het grootste deel in Spanje afspeelt, dit is echter niet zo. Nu de verwachting er wel is, lijkt het eerste deel van het boek één grote inleiding op het 'echte' verhaal. Dit is eigenlijk jammer, want dit deel van het boek is essentieel voor het spannende einde. Het is jammer dat deze verwachting gewekt is.

Casa Familia was een heerlijk boek om te lezen en hoop ik erg op een volgend deel. Wat mij betreft mogen Tara en Diego nog veel avonturen beleven.

Marjoke Pelser

Een spannende thriller waarbij in ieder hoofdstuk een nieuw feit naar bovenkomt in het verhaal en de lezer stapje voor stapje naar het plot gevoerd wordt. Casa Familia is echt een aanrader voor iedereen die graag een goed en spannend boek leest. Zo vlot en intrigerend geschreven dat je het het liefst in een keer uitleest. De hoofdpersonen Tara en Diego nemen je vanuit Nederland mee naar de Belgische Ardennen en dan door naar de Spaanse kust.

Jolanda Smit

Spannende thriller.

Goed: meeslepend na er doorheen te zijn. Korte hoofdstukken Minder:begin lastig om erin te komen. Begin van het verhaal was wat lastig om in te komen. Twee keer heb ik het weggelegd. Dit kan ook aan mij liggen.

Uiteindelijk na de derde keer gepakt en na gemiddeld 15 bladzijden greep het verhaal mij wel.

Het was daarna meeslepend en als je dacht dat het afliep op een bepaalde manier.... was het anders dan je dacht....

Ingrid Farnes-Zeeuwe

Het verhaal.

Na de fusie van De Dageraad en de belgische krant De Gazet, gaan Tara en Diego samen met hun oude en nieuwe collega's voor een bindingsweekend naar de Ardennen op Survival. Als Tara tijdens een baalmoment liever in haar eentje de boel in de buurt gaat verkennen volgt ze uit nieuwsgierigheid hun instructeur Boris naar een lokaal café.

Boris krijgt het aan de stok met de uitbater en Tara ziet nog net dat deze een flinke klap van Boris krijgt. Als Tara de uitbater wil helpen, krijgt ze nul op het rekest. Haar nieuwsgierigheid is geprikkeld. Ze probeert er achter te komen waar het allemaal om ging maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk brengt haar zoektocht haar naar de kelder van een oud pand waar ze een bizarre vondst doet. Wat heeft Boris met dit alles te maken?

Boris blijkt een neefje (Tom) te hebben die in het dorp woont. Zij herkent het neefje als een van de jongens die betrokken was bij een ruzie met twee andere jongens, eerder op de dag. Na een incident in het dorp komt Tara bij Tom thuis terecht, waar zij kennis maakt met zijn verdere familie en hun dramatische geschiedenis.

Langzaam maar zeker beginnen zich in Tara's hoofd verbanden te vormen tussen Tom, Kat en Boris, de geschiedenis van de familie, de uitbater van het café en de bizarre vondst in het verlaten pand in het bos. Zij haalt Diego over om achter het verhaal te gaan. Dit verhaal leidt hen uiteindelijk naar Spanje, alwaar uiteindelijk een spannende ontknoping volgt, die de diverse verhaallijntjes bij elkaar brengen. Tegen het einde wordt ook duidelijk waarnaar de titel Casa Familia verwijst.

Het boek.

Prachtige cover, die weer een avontuur in een warm oord doet vermoeden en waarvan je ondanks de vermelding 'literaire thriller' zin in vakantie van krijgt.

Door de korte hoofdstukjes en het middelgrote lettertype is het een prettig leesbaar boek. Vanaf het begin was ik geprikkeld om door te lezen, door de opeenvolging van incidenten werd ik heel nieuwsgierig waar dit verhaal heen ging. De verhaallijnen zijn niet ingewikkeld er zit genoeg spanning in het verhaal. Er zijn wel een paar momenten waarop ik dacht: dit is wel erg snel en gemakkelijk opgelost en een beetje ongeloofwaardig, maar echt afbreuk aan het verhaal op zich doet dat niet.

Er komt een oude bekende uit het eerste deel, Paradijsvogels, om de hoek kijken. Deze lijn in het verhaal begint met dreigbrieven van een onbekende en een heuse ontvoering, maar eindigt uiteindelijk heel positief doordat diezelfde persoon van grote waarde blijkt te zijn tegen het einde van het Spaanse avontuur. Het boek is los te lezen van Paradijsvogels maar zelf vind ik het leuker om de volgorde aan te houden, dan kun je met de ontwikkeling van de hoofdpersonen meegroeien.

Leuk om te lezen dat in dit tweede deel over het journalisten duo Tara en Diego, de karakters, geschiedenis en onderlinge relaties tussen zowel Diego en Tara als Diego en zijn gezin meer verdieping krijgen. Het einde van het boek heeft een cliffhanger, die doet vermoeden dat we nog meer van met name één van de hoofdpersonen te weten zullen komen. Ik geeft het boek een dikke drie sterren.

Esmeralda Burgers

Super Goed thriller boek van Nathalie Pagie, het verhaal is lekker vlot geschreven, mede dankzij ook de korte hoofdstukken, waardoor het verhaallijn niet langdradig is. Ook De personages Tara en Diego zijn boeiend
en je wordt meteen vanaf bladzijde 1 in het boek mee gezogen, leest dus als een trein.
De Verhaal lijn is zeer boeiend, en vind het Door Nathalie Pagie erg Creatief-vol geschreven met een verassend Einde !
Het is zeer zeker een aanrader voor de Liefhebbers van Nederlandse Thrillers.

Ik was nog niet bekend met deze schrijfster Nathalie Pagie ... maar heb d.m.v. dit boek van mogen proeven, en het smaakt naar meer !!! Ga dan ook zeer zeker de andere boeken van haar lezen.

Minpuntje ??? Die is er eigenlijk niet , misschien is het enige minpuntje...... dat het boek moeilijk weg te leggen is. Waardoor je het eigenlijk in 3 avondjes uit hebt, en Jammer dat ik het alweer zo snel uit hebt.
Het boek is dus een absolute AANRADER !!!
Ik zeg......KOPEN DIT BOEK, je krijgt er geen spijt van.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij