Het jaar na jou

Testlezers van Best of Romance hebben de roman Het jaar na jou van Mike Gayle gelezen en hebben een recensie geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle recensies. Als je alle complete recensies wilt lezen, scroll dan naar beneden.

Het jaar na jou

Een ontroerende en humoristische feelgoodroman over een familie die leert wat belangrijk is in het leven

Toms leven is een puinhoop. Sinds de plotselinge dood van zijn vrouw Laura heeft hij moeite zich staande te houden. Hij verschuilt zich achter zijn baan bij een grote commerciële tv-zender en heeft daardoor steeds minder tijd voor zijn twee dochtertjes. Gelukkig neemt Linda, zijn schoonmoeder, de meeste zorg op zich. Ooit konden ze het goed met elkaar vinden, maar Toms gedrag stoort Linda behoorlijk. Ze probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen de dood van zijn vrouw te verwerken, maar hij weigert categorisch alle hulp.

Dan neemt Linda een drastische beslissing: ze trekt zich terug uit het leven van haar schoonzoon en kleindochters en vertrekt naar Australië. Tom moet zich maar zien te redden. Geconfronteerd met de harde realiteit moet Tom alles op alles zetten om zijn gezin bij elkaar te houden. Zal Linda's list om Tom wakker te schudden slagen?

Marleen Ziemerink

'Het jaar na jou is een ontroerende roman met levensechte personages en gebeurtenissen.'

Inge Sagaert

'De schrijver laat ons ervaren dat we degene waarvan we houden wel mogen missen, maar dat we toch moeten proberen verder te gaan met ons leven en dat dat mogelijk is door ons te focussen op de mooie momenten die je samen mocht beleven.'

Eline Louwagie

'Ontroerend en realistisch.'

Ineke Majoor

'Een heerlijk boek.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij