Volledige reviews

Elke Winters

Hou me vast

In Hou me vast vertelt Lori Nelson Spielman over de nasleep van het verlies van een dochter en zus. Over de dood niet kunnen accepteren. Over gezinnen die volledig uit elkaar vallen na zo een vreselijke gebeurtenis. Maar ook over liefde, vriendschap en geluk. Dit alles goot ze in een prachtige roman. Een roman over een moeder en dochter die hun geliefde dochter/zus verliezen in een vreselijk treinongeluk. En hoe ze ieder op hun eigen manier met het verlies omgaan.
Het verhaal heeft een goede opbouw en leest gemakkelijk. Ook maken de personages geweldige evoluties mee doorheen het boek. Soms zo verrassend dat je spontaan begint te glimlachen of misschien wel even een traantje wegpinkt. Hou me vast heeft absoluut mijn aandacht vastgehouden.

Het is een zeer aangename roman om te lezen. Vol met spreuken en wijsheden waar we zelf nog wat van kunnen leren.

Mijn lievelingsspreuk? "Wat belangrijk is, is niet hetzelfde als wat ertoe doet."

Inge Brunnekreef

Als Annie haar zus verlies, dreigt het verdriet haar en haar moeder voorgoed uit elkaar te halen.

Een heerlijke feelgoodroman die ik met veel plezier heb gelezen. Het verhaal is vlot en van deze tijd en leest als een trein. De cover is kleurrijk en de titel past perfect bij het boek.

Met het boek Hou me vast heeft auteur Lori Nelson Spielman weer een prachtige mustread neer gezet. Een fijne schrijfster die de lezers goed weet te verrassen. Het boek heeft verschillende plottwists en maakt het daardoor erg aangenaam. De bladzijden vliegen dan ook aan je voorbij en al lezende kom je er achter wat er allemaal is gebeurt. Je leest over de wanhoop, het verdriet en ook dat er in het verleden veel is gebeurt wat nog niet is verwerkt.

De hoofdpersonen zijn leuke personages. De hoofdstukken worden ook afwisselend geschreven door Annie, de dochter en door Erika, de moeder. Je leert ze echt kennen en je voelt met ze mee. Het boek was dan ook in een mum van tijd uit.

De schrijfster Lori Nelson Spielman was voor mij nog totaal onbekend maar ik ga zeker meer boeken van haar lezen. Voor mij een dik verdiende 5 sterren

Danielle Swarttouw

Zoals haar eerdere boeken weet Lori Nelson Spielman weer te boeien met haar verfrissende schrijfstijl. Ze pakt je en neemt je mee het verhaal in.

Het verhaal is uit 2 oogpunten geschreven (moeder/dochter) en hoewel de verhalen vaak samenkomen leest het hierdoor extra fijn weg. De karakters zijn boeiend en hebben diepgang. De relaties die onderling veranderen zorgen ervoor dat je het boek in 1 ruk uit wil lezen. Het einde verbaast dan alsnog met een leuke twist die je stiekem al wilde zien.

Ik raad dit boek, maar zeker ook haar andere boeken aan!

Cindy Bruin

Hou me vast van Lori Nelson Spielman, is een heerlijke feelgood roman. Het verhaal wordt vanuit 2 oogpunten beschreven (moeder/dochter), waarbij het gaat om het verlies van dochter/zus. Wat dit teweeg brengt in een familie. Hoe ga je om met het verlies en met elkaar. Wordt de familie uit elkaar gedreven of komt men juist dichter bij elkaar?

Het boek is vlot geschreven en je kan je heel goed inleven in de karakters en hun gevoelens. Geregeld zit er een verassende twist in het boek, waardoor je door wilt blijven lezen om te weten wat er gaat gebeuren.

Voor het eerst een boek van Lori Nelson Spielman gelezen.Een roman die je in 1 keer uit wil lezen. Ik ga zeker meer boeken van deze schrijfster lezen. Dit boek zal ik ook aan anderen aanraden om te lezen.

Maggy Viereke

Wat ben ik blij dat ik Hou me vast heb mogen lezen, het leest heerlijk weg en is pakkend geschreven. Dit is mijn eerste boek van deze schrijfster, maar het zal zeker niet de laatste zijn.

Het is een meeslepend verhaal, met heel veel gevoelens, verdriet, humor, overleven, liefde. De liefde tussen een moeder en haar dochter(s) staat centraal. Het verhaal wordt ook "verteld" door moeder en dochter.

Ik probeer niet teveel over het verhaal te vertellen omdat er snel iets verteld wordt wat dan een spoiler kan zijn. Het grootste gedeelte gaat over het rouwen na het verlies van een dochter, zus, nichtje, kleindochter. Hoe gaat iedereen hiermee om en het verwerken ervan. Uiteindelijk komt de hulp uit onverwachte hoek!

Esther Kruik

Met veel plezier ben ik in het boek begonnen. Het begin sprak me erg aan. Hetgeen de hoofdrolspelers meemaken is iets wat je niet wil overkomen. Het is een verhaal waarin twee personen hun weg proberen te vinden in al hun emoties, liefde voor elkaar en voor zichzelf. Alhoewel ik het halverwege het boek was en even het idee had dat het verhaal wat stilviel ben ik blij dat ik het hele boek heb gelezen. Het is een feelgood roman dat je vasthoudt en niet weg kan leggen.

Deze schrijfster valt in de categorie van Jojo Moyes. De schrijfster kan de gevoelens van de hoofdpersonen goed weergeven waardoor je het idee hebt de personen te kennen en met hen mee te leven. Voor mij is een boek goed als ik het verhaal voor me kan zien tijdens het lezen. Dit is zeker een boek waarbij ik mezelf goed kon verplaatsen.

Josette Lith

In dit geval, Hou me vast van Lori Nelson Spielman, van uitgeverij Boekerij. Een heerlijk boek dat makkelijk wegleest. Goed verhaal. Hoe het leven een onverwachte draai krijgt, je het leven weer op moet pakken hoe moeilijk het ook is. Ik ga zeker ook de andere boeken lezen waaronder Een bijzonder jaar en Vergeef me. Ik kijk er naar uit.

Marina Fordure

Wacht nooit tot morgen!

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk… eigenlijk zou zij ook in die trein zitten. Een heel levensecht verhaal over hoe ieder op een andere manier een rouwproces verwerkt. Verlies is moeilijk te aanvaarden, wacht daarom nooit tot morgen om te zeggen 'ik hou van jou'. Want wat nog moeilijker is, IS LEVEN!!!

Een vlot geschreven boek , een echte aanrader.

Carla Del Sasso

Wat een waanzinnig goed boek Hou me vast. Ik wilde gewoon door lezen, zelfs als het bedtijd was, met af en toe een brok in mijn keel .

Kleine review:

Ouders zijn gescheiden en moeder gooit zich helemaal in haar werk voor haar dochters die dat toch niet kunnen waarderen. En dan gebeurt er iets. Na het grote verlies van dochter Kristen stapelen misverstanden zich op tussen moeder Erika en dochter Annie.

Door hun grote verdriet en situaties die zich voor doen raken zij elkaar helemaal kwijt en oh wat een verrassing hoe het verder loopt en ook het einde van het verhaal is geweldig.

Het verhaal werd wisselend door zowel moeder als dochter verteld.

Schrijfster Lori Nelson Spielman maakt gebruik van veel spreuken die door het boek heen gebruikt worden, hierdoor boeide het mij enorm en ik werd iedere keer zo verrast door dingen die ik totaal niet verwachtte. Geweldig om te lezen en zo jammer toen ik het uit had.

Lori Nelson Spielman is sinds dit boek gelijk één van mijn favo's en ga echt haar andere boeken ook aanschaffen

Kelly Snouwaert

Een ontroerend verhaal over liefde

Wat een prachtig boek! Vlot om te lezen en zeer mooi geschreven. Over loslaten en durven veranderen, over liefde en hoop. Eens je start in een boek van Lori Nelson Spielman laat het verhaal je niet meer los en kan je niet stoppen met lezen. Ik heb er een paar uurtjes slaap voor gelaten. Het is nu het tweede boek dat ik lees van haar en ze heeft er een fan bij.

Gryanne de Graaf

Wat is Hou me vast van Lori Nelson Spielman een heerlijk boek!

Op een warme zomeravond ben ik begonnen met lezen en ik ben achter elkaar doorgegaan. Je vergeet alles om je heen en wordt in de werelden getrokken van Erika en Annie. Lori Nelson Spielman heeft een hele fijne schrijfstijl waardoor je goed door kan lezen en alles begrijpelijk is. Dit was mijn eerste boek van deze schrijfster, maar ik kan niet wachten om meerdere van haar te gaan lezen!

Overigens heb ik de spreuken gebruikt op mijn krijtbord. Om toch de wijze lessen mee te nemen in het dagelijks leven.

Annie Feteris

Ik vond het een prachtig boek. Door het verliezen van een kind gaan de ogen van een moeder open en probeert iedereen die zij door een vertekend beeld van haar vader en een drukke baan terug te winnen.

Het laatste gedeelte is heel ontroerend.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij