Volledige reviews

Marga van Leeuwen

Een zomer zonder einde

Het was een verrassend boek.

In het begin kwam ik moeilijk in het verhaal en had moeite om door te lezen maar na een aantal bladzijdes te hebben gelezen begon het verhaal me te pakken en wilde ik het boek niet meer weg leggen.

Er was voor mij op een 1 af anderen manier rust in het boek, waarschijnlijk doordat de personen in het boek zelf geen haastig leven hadden het was prettig om te lezen en was nieuwsgierig hoe alles zou aflopen daardoor heb ik het boek in 1x uit gelezen.

Het boek is zeker een aanrader voor andere lezers.

Maaike Ghesquiere

Ik persoonlijk geraakte heel moeilijk vertrokken in het boek.

Eerst werden alle personages voorgesteld en het ging van de ene naar de andere, soms moeilijk te volgen. Maar eens ik door had wie bij wie hoorde, wie vrienden of familie van de andere was, kwam ik in het verhaal en toen werd het toch nog een goed boek met rustige mensen met verschillende levensverhalen.

Vooral het verhaal tussen Kit en Jake en dat tussen Emma en Marcus gaf het boek toch een romantische toets, wat mij altijd wel aanspreekt in een boek.

Aniek Wolters

Dit was de eerste keer dat ik een boek van deze auteur heb gelezen. Ze heeft een prettige manier van schrijven mede hierdoor ben ik van plan om nog meer boeken van Marcia Willett te lezen.

In het begin komt Een zomer zonder einde langzaam op gang. Er worden meteen aan het begin van het verhaal verschillende personages voorgesteld. Hierdoor kwam het hier en daar soms wat verwarrend over op mij. Maar zodra je de personages leert kennen kom je in het verhaal en leest het lekker weg.

Het verhaal tussen Kit en Jake wordt mooi beschreven. Je voelt de liefde tussen hen. De andere verhaallijnen zijn ook erg boeiend waardoor het boek moeilijk weg te leggen is. Romantisch boek met hier en daar een vleugje spanning. Het verhaal kabbelt op een aangename wijze voort. Ik ben erg enthousiast over het boek en de schrijfster. Ik kan het boek van harte aanbevelen.

Evi Van den Broeck

Rustige verhaallijn, maar toch boeiend

In het begin was het moeilijk om in het boek in te komen. De voorstelling van de personages was vrij uitgebreid en op het eerste zicht hebben ze weinig met elkaar gemeen. Naargelang je verder leest in het boek vallen alle puzzelstukjes samen en word je nieuwsgierigheid gewekt om het in één ruk verder uit te lezen.

Het boek geeft duidelijk aan dat het verhaal zich afspeelt in een kleine gemeenschap waarin schijnbaar weinig gebeurd. Maar dat achter de gevel van elk huisje zijn eigen verhaal afspeelt en dat de personages op de een of andere manier toch verbonden zijn.

Het is een verhaal dat langzaam tot ontwikkeling komt en een verademing is in deze jachtige wereld.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij