Volledige reviews

Annemiek Bos-Chialastri

Verder dan de sterren

Een prachtige voorzetting van een diepe vriendschap ****

Dat men hoorde dat ik wilde beginnen in Verder dan de sterren van Kirstin Hannah kreeg ik de tip eerst zijn voorganger Wie naar de sterren grijpt te lezen, dit was een vervolg! De boeken kunnen los gelezen worden, maar ik ben blij dat ik geluisterd heb, het verhaal werd hierdoor nog mooier.

Verder dan de sterren verteld over 3 vrouwen die worstelen met hun verdriet: Tully met de machteloosheid dat ze nooit heeft begrepen waarom haar moeder had aan haar lot overliet en de dood van haar hartsvriendin Kate niet kan verwerken, Marah, de dochter van Kate kan ook niet met dit verlies omgaan. Puberteit en zo een groot verlies gaan niet goed samen. En dan hebben we Dorothy, de moeder van Tully, wat dreef haar ertoe om zich zo van haar dochter te verwijderen?

Het boek word aangeprezen als een ontroerende roman over vriendschap en familie, verlies en troost.. De manier waarop Kirstin Hannah de gevoelens en worstelingen van deze vrouwen weet weer te geven, heel subtiel maar toch zo tastbaar maken deze omschrijving zeker waar.

Kitty Arends

Verdrietig, spannend en mooi

Het boek Verder dan de sterren van Kristin Hannah vertelt het verhaal over de echtgenoot, 2 kinderen en vriendin Tully die achterblijven na de dood van Kate. Ook de ouders van Kate en moeder van Tully zijn deel van het verhaal. Zelfs Kate.

Het verhaal gaat over liefde, rouw en verwerking van verdriet. Er worden verkeerde keuzes gemaakt door de hoofdpersonen en vaak verkeerd gereageerd. In het begin vond ik het boek nogal taai, er werd regelmatig verteld over dezelfde situaties, maar dan door de ogen van een andere persoon verteld. Halverwege het boek wordt duidelijk waarom het zo geschreven is. De laatste 120 pagina's was het moeilijk om het boek weg te leggen.

In het boek zijn wat plotwendingen die het juist een mooie roman maakt.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij