Volledige reviews

Shauni Dhanis

Als we elkaar terugzien

In één woord fantastisch!

Wat begint als een zoektocht naar het verleden, wordt al snel een verhaal over spijt, keuze maken en vergeving.

Ik hield het niet droog bij dit boek en het verhaal sleepte je zo mee dat je het boek niet kon wegleggen. Het was ook zeer interessant om een stukje geschiedenis over de krijgsgevangen in Amerika te ontdekken.

De schrijfster, Kristin Harmel, schrijft zo dat je je volledig kan inleven in het boek. Ik kon me het boek volledig voorstellen en beelden plakken op de gebeurtenissen. Het inlevingsvermogen van haar is zeer groot! Naar het einde van het verhaal wordt alles minder gedetailleerd geschreven en dit is een groot verschil met het begin van het boek. Vergeving staat centraal, het is niet omdat je iets niet ongedaan kan maken, dat je daarin moet blijven hangen.

Een echte aanrader aan elke boekenliefhebber.

Harriet Brouwer

Emily, een columniste met te weinig werk, zit niet lekker in haar vel. Relaties met familieleden zijn niet al te best. Op een dag wordt er een pakketje bij haar bezorgd. Een mysterieus schilderij is de inhoud van dat pakje. Het lijkt wel of ze haar oma op het schilderij ziet. Nabellen heeft geen zin. Van wie komt dit schilderij en wie heeft het geschilderd. Dit is de start van haar zoektocht:

Nieuwsgierig geworden gaat ze op zoek naar de oorsprong van het schilderij. Je wordt van het heden naar het verleden gezogen. Deze zoektocht neemt je mee van Amerika naar Europa en van het heden naar het begin van de 19e eeuw.

Wegleggen was geen optie meer, ik heb hem echt in 1 zondag uitgelezen. Wat een heerlijk boek. Adembenemend mooi.

Marijke Tops

Een echte pageturner

Columniste Emily krijgt een schilderij toegestuurd waarop een jonge versie van haar oma staat met een mysterieus briefje. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van het schilderij.

Ik vind het een prachtig boek waar het verleden het heden verklaart. Het verleden speelt zich af tijdens de 2de wereldoorlog tot het heden. Het is heel ontroerend en ook spannend omdat je wordt meegezogen in het verhaal en te weten wilt komen vanwaar het schilderij komt. Het is mooi geschreven en leest vlot.

Ik vind het alleen jammer dat de kaft totaal niet bij het verhaal past. Ik zou op de kaft het schilderij zetten van de jonge versie van de oma van Emily.

Ik vind het boek een echte aanrader.

Dineke van Veldhuizen

Een erg mooi boek na de boeken ; Bakkersdochter en Familieportret gelezen te hebben erg nieuwsgierig geworden.

Een verhaal over heden en verleden. En dat allemaal omdat Emily een schilderij ontvangt zonder afzender. Het blijkt dat het schilderij een Amerikaanse vrouw is en dat was de oma van Emily.

Een liefdesverhaal over een Amerikaanse vrouw en een Duitse soldaat in een Amerikaans kamp. Een romantisch en tragisch boek tegelijkertijd. Een verhaal over verschillende generaties die worstelen om te overleven.

Maaike Kromhout

Ik mocht dit boek lezen voor Meulenhoff Boekerij. Ik heb het boek binnen twee dagen uitgelezen. De schrijfster weet goed een bepaalde spanning op te bouwen ondanks dat het geen spannend boek is. Ik moest het gewoon uitlezen, omdat ik graag wilde weten wat nou precies de verhaallijn was.

Het was een fijn boek om te lezen, misschien om bepaalde momenten een beetje makkelijk geschreven. Ik dacht op zo'n moment echt, dit is een beetje te veel van het goede.

Zeker een aanrader voor een regenachtige middag, maar voor mij geen reden om haar andere boeken ook nog te lezen. Daarvoor mag het boek wel iets meer inhoud hebben.

Het doet me een beetje denken aan de waargebeurde verhalen op tv. Vermakelijk om naar te kijken, maar niet iets waar je nog een tweede keer over nadenkt.

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij