Volledige reviews

Melissa Vandevoorde

Waar is ze

De cover maakte me benieuwd en vooral het feit dat er stond "het meisje verdween snachts, maar ze logen". Dit sprak aan om het boek zeker tot het einde door te lezen.

Ik vond het een spannend en goed geschreven verhaal!! In het begin eventjes je brein erbij houden om al de personages te rangschikken, het zijn er nogal veel om te volgen en te onthouden.

In het begin had ik de "werking" van het boek ook nog niet zo goed door. Na een paar hoofdstukken kwam ik erachter dat hetgeen waar geen datum bijstond, een verhaal was van de tegenwoordige tijd en niet van het verleden.

Ik heb er dagen van weinig slaap opzitten, omdat ik hem niet kon wegleggen, tot mijn man zei om het licht eindelijk eens uit te doen! :D En met 2 kindjes is het moeilijk om overdag wat te lezen.

Ik was helemaal mee in het verhaal en was dan ook de hele tijd aan het denken waar het meisje naartoe was. Maar toen ik las van hun decadente feestje met de kinderen … was ik wel heel erg aangedaan en werd mijn nieuwsgierigheid meer en meer aangewakkerd.

Het slot was voor mij onverwacht!! Nooit gedacht dat dit personage er ging achter zitten! Ik had nogal veel medelijden met dit personage, en vooral hoe ze haar gedroeg tov de kinderen en andere personages door het intense verdriet dat ze koesterde.

Ik vond het een tof verhaal en het krijgt van mij een 4 sterren toegeschreven. Geen 5 omdat ik wat last had in het begin met de personages en de indeling van de hoofdstukken.

Bepaalde stukken waren wel wat langdradig, werden een beetje teveel omschreven, waardoor je wel je aandacht eventjes verloor. Maar anders, een prachtboek om zeker aan te raden aan iedereen!

Nick Evrard

Twaalf jaar geleden verdween de toen 3-jarige Coco, kind uit een rijke en invloedrijke familie, tijdens een familieweekend aan het strand. Meegenomen uit de slaapkamer die ze deelde met haar tweelingzus Ruby. Ondanks de massale interesse kwam er tot op heden geen doorbraak in de zaak.

Nu komt het bonte gezelschap voor de eerste keer opnieuw bij elkaar voor de begrafenis van Coco's vader.
De spanning is te snijden! Wie weet meer over wat er zolang gelden gebeurde? Dan doet de halfzus van Coco, Camilla, een ontdekking die cruciaal blijkt te zijn voor de ontrafeling van het geheim rond de dood van Coco.
Het begin van een spannende zoektocht naar de waarheid.

'Waar is' ze kent een traag begin, het is te zeggen, je moet nog in het verhaal komen en dat is soms moeilijk door het veelvoud aan personages. Elk met hun eigen karakter en persoonlijkheid. Je moet er dus je volle aandacht bijhouden. Het verhaal switcht van het heden naar het verleden, een must om de details van de verdwijning opnieuw onder de aandacht te brengen.

Ondanks deze trage opstart is het boek, eenmaal je iedereen kent, eenmaal je in het verhaal zit, moeilijk weg te leggen. De intriges, geheimen, leugens, onderlinge relaties worden allemaal uitgewerkt maar brengen niet altijd duidelijkheid, in tegendeel. Stilaan komen we dichter bij de waarheid, of toch niet?? De onderhuidse spanning is doorheen het hele boek voelbaar. De onderlinge verhoudingen, complotten ...de nachtmerrie van iedere ouder met een verdwenen kind. Niets is wat het lijkt en de lezer wordt op het einde nog deelgenoot gemaakt van een gruwelijk feit.

Het verhaal leest vlot kent een goed plot en is zeker een aanrader. En echte psychologische thriller.

Demi Aarts

Dit boek was mijn introductie in het thriller genre. En wat een introductie!

Na een hele vlotte introductie van het boek, die je zeker in één keer zal lezen, gaat het verhaal verder 12 jaar na de mysterieuze verdwijning van Coco, één van de tweeling van de rijke Sean Jackson. Daarna duurde het voor mij even voordat duidelijk werd wie het verhaal vertelde en wat er nu precies was gebeurd. Maar naarmate het boek vordert worden de personages interessanter en komen er steeds meer vragen waar je antwoord op wilt, en wordt het steeds moeilijker het boek weg te leggen.

De tweede helft van het boek heb ik dan ook bijna in één keer doorgelezen en het heftige, sterke einde maakte het helemaal af. Dit is een verhaal waarin niets is wat het lijkt en het is heel anders dan wat ik ervan verwacht had maar voor mij maakt dit het boek juist nog beter.

Een echte aanrader voor de thriller liefhebber die van complotten en machtspelletjes houden.

Marjo Jacobs

De verdwijning van Coco raakt je diep.

Coco Jackson is in de nacht van 29 op 30 augustus 2004 verdwenen uit het vakantiehuis van haar ouders in Bournemouth. Coco is dan 3 jaar oud en de helft van de tweeling Coco en Ruby. De ouders van de tweeling vierden met vrienden de 50-jarige verjaardag van de vader, Sean. Het feest vond plaats op Sandbanks.

Zijn vrouw Claire was vroegtijdig naar Londen vertrokken vanwege een echtelijke ruzie. De halfzus van de tweeling Camilla, dochter, van Sean, kon niet goed met hun stiefmoeder Claire opschieten. Claire had het kindermeisje de laan uit gestuurd en had bedacht dat Camilla en haar zus India wel zouden fungeren als onbetaalde oppas. Daar pasten ze voor en zijn voortijdig naar Londen vertrokken. Claire heeft Sean betrapt met Linda. Daarom is Claire boos weggelopen. Zowel Linda en Sean zijn getrouwd. De ex-vrouw van Sean heet Heather. Ze hebben samen twee kinderen, Milly (Camilla) en India. Hun ouders zijn al 20 jaar gescheiden. Claire en Sean zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Sean Jackson is steenrijk. Hij verdient grof geld met onroerend goed.

Maria is de peettante van Coco, zij houdt graag de regie over alles en palmt iedereen in.

Wat is er met Coco gebeurd? Het voelt vanaf het begin dat er iets helemaal verkeerd gelopen is, maar wat dat is en hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren blijft je continue bezighouden.

Twaalf jaar later:

De moeder van Mila (Camilla) belt haar op met de mededeling dat haar vader, Sean, door het kamermeisje dood op zijn hotelkamer is gevonden. Camilla wordt gevraagd de identificatie te doen. Op hetzelfde ogenblik is ook Claire spoorloos verdwenen samen met Ruby. Claire en Ruby hebben zich op een verlaten plek gevestigd. Claire beschermt Ruby voor de buitenwereld. Claire gaat niet naar de uitvaart. Zij vraagt of Camilla haar stiefzusje Ruby mee wil nemen. Met de dood van Sean wordt het verleden weer naar boven gebracht.

Aan het einde komen de verhaallijnen samen en komt de onvoorstelbare waarheid boven water. Ze hebben gelogen, ze hebben keuzes gemaakt. Waar rijkdom en macht toe leiden is onvoorstelbaar. De auteur doet er zelfs nog een schepje bovenop om het nog ongelooflijker te maken.

Het blijkt wel dat de elite tot alles in staat is om status te behouden.

Lie Frooninckx

Begon aan het boek met gemengde gevoelens....zou het zo spannend zijn als de ondertitel "Ze zeiden dat het meisje 's nachts verdween. Ze logen" doet vermoeden?

Het is geen eenvoudig boek door de vele verschillende personages, hun verwarrende onderlinge relaties en ook door het constant heen en weer gaan tussen heden en 12 jaar terug.

Na een geslaagd verjaardagsfeest gaven Sean Jackson, zijn kroost en zijn gasten zich over aan een diepe slaap. Niemand had door dat een onbekende de tuin van het vakantieverblijf via een gat in de schutting betrad. Niemand merkte dat de indringer ook het huis binnendrong.

Pas de volgende ochtend werd de verdwijning van de 3 jarige Coco Jackson opgemerkt. Ze was weg. Voorgoed. Haar tweelingzusje Ruby lag nog gewoon in haar bedje.

In de volgende 12 jaar wordt Coco niet gevonden. Op zijn 62ste overlijd Sean, na een leven van excessen. Mila, Sean's dochter uit eerste huwelijk, was nog een tiener toen Coco verdween. Samen met India, tweede dochter Sean, was ze aanwezig op bewust verjaardagsfeest. Beiden werden door hun stiefmoeder getolereerd maar hun aanwezigheid werd niet op prijs gesteld. Mila en India namen er dan ook vlug de benen.

Al jaren beweert Mila een hekel te hebben aan haar vader, wiens levenswijze onbewust kopieert. Toch grijpt het overlijden van Sean haar meer aan dan ze laat blijken. Daar zus India in het buitenland vertoeft, denkt Mila dat ze alleen naar de begrafenis van haar vader zal moeten gaan. Niets is echter minder waar, want ook Ruby wil graag afscheid nemen. Ruby, het halfzusje, dat na het verdwijnen van Coco een beschermd leven heeft geleid op een afgelegen boerderij, bestiert door Claire, Sean 's tweede eega.

Ruby en Mila voelen de spanning wanneer ze zich bij de weduwe en de vrienden van Sean voegen voor de begrafenis. Wat gebeurde er al die jaren geleden precies? Klopt het verhaal dat de feestgangers destijds aan de politie vertelde?

De lezer weer dat niet de waarheid was.... ze zeiden dat het meisje 's nachts verdween, ze logen ....

Spannend tot de laatste bladzijde !!

Cindy Pannekoeke

Ik vond het een vrij goed verhaal en het plot dat erachter zit eveneens. Ik denk dat ik wel eens op zoek zal gaan naar nog meerdere boeken van deze schrijven om zijn werken te vergelijken.

Maar het boek vraagt een heel grote concentratie om de personages niet te verwarren. Ook is er een grote concentratie vereist om bij te houden in welke periode het zich afspeelt, verleden of heden.;

Ik had een bepaald einde tijdens het lezen in gedachten en dat bleek ook zo te worden omschreven, tot er in het laatste hoofdstuk nog een andere oorzaak aan het licht komt, dat ik totaal niet had verwacht. Dat maakt dat het boek toch nog een onvoorspelbaar einde had, terwijl ik het hele verhaal dacht het einde al voorspelt te hebben.

Algemeen kan gezegd worden dat het een vrij goed boek is, hoewel het op soms langdradig is en je toch steeds een hoge concentratie moet hebben.

Gezien dit gepubliceerd word ga ik niet in detail treden over bepaalde delen van het verhaal. Ik vraag mij af om sommige hoofdstukken echt zo in detail moeten worden omschreven, waardoor het zoals eerder vermeld toch een beetje langdradig is.

Gezien ik steeds het gevoel had reeds het einde voorspelt te hebben, had ik niet altijd even veel drang om verder te gaan lezen, wat naar mijn mening wel nodig is en wat een verhaal ook spannend maak.

Babette Post

'Waar is ze' van Alex Marwood neemt je mee in de wereld van Sean Jackson, een man van middelbare leeftijd, die vermogend is geworden met het aankopen en opknappen van woningen en deze vervolgens verkoopt. Voor de viering van zijn 50e verjaardag in 2004, nodigt hij zijn vrienden uit voor een weekend in een van zijn opgeknapte huizen in Sandbanks. De vriendenkring van Sean bestaat onder andere uit een advocaat, arts en parlementariër. Tijdens het weekend raakt een van Sean zijn tweelingdochters, de 3-jarige Coco vermist.

Nu, 12 jaar later, krijgt de een na oudste dochter van Sean, Camilla (Mila), een telefoontje van haar moeder dat haar vader is overleden. Het overlijden van haar vader brengt Mila na 12 jaar in contact met haar halfzusje, de inmiddels 15-jarige Ruby, het tweelingzusje van de vermiste Coco. De zussen vertrekken samen voor de begrafenis van hun vader en komen langzaam steeds meer te weten wat er destijds gebeurd is met Coco, een geheim wat door de in 2004 aanwezige mensen angstvallig geheim wordt gehouden, aangezien het uitkomen hiervan desastreuze gevolgen zal hebben voor hun levens en carrières.

De hoofdstukken wisselen elkaar af, zodat je als lezer steeds meer te weten komt wat er precies gebeurd is met Coco in 2004 en wat er in het heden speelt in de aanloop naar de begrafenis van Sean Jackson en zijn vrienden die zich ook aandienen voor diens begrafenis. Komt nu eindelijk boven water wat al 12 jaar lang verborgen is? En wat zijn de gevolgen??

Een geweldig geschreven thriller van Alex Marwoord, die je meeneemt in het leven van de rijken en wat er gebeurd als het niet loopt zoals je had verwacht.

Het verhaal is duidelijk en gedetailleerd geschreven en zit goed in elkaar, zodat je door wilt lezen. Een echt aanrader!!

Martine Hergraven

Als je de achterkant van het boek leest denk je: "Spannend!!!! Ben heel benieuwd"

Ik vond het boek tegenvallen. Het duurt erg lang voordat het echt spannend is. Elk hoofstuk wordt door een ander persoon verteld. Dat vond ik soms erg verwarrend. Het duurt lang voordat het allemaal op gang komt. Men gaat terug in het verleden en weer naar het heden en weer naar het verleden enz.

Het verhaal draait eigenlijk om de begrafenis van de vader uit het verhaal. Doordat men naar de begrafenis gaat ontrafelt zich het drama wat zich heeft afgespeeld met een van de tweelingzusjes. Dit wordt verteld door de oudere halfzus van de tweeling. Op een gegeven moment weet je wat er gebeurt is en daarna ook al snel door wie en hoe. Maar dan heb je wel eerst drie kwart van het boek gelezen.

Het is een dik boek maar het lettertype is redelijk groot en er staat niet heel veel tekst op een pagina. Dus het leest makkelijk. Het is ook goed vertaald.

Het verhaal vond ik niet erg bijzonder. Het duurt lang voordat er echt wat gebeurt. Maar je blijft wel doorlezen omdat je toch graag wilt weten wat er met het meisje gebeurd is. Het einde vind ik dan ook niet echt verassend. Ik vond het niet echt een thriller. "Jammer ik had er meer van verwacht"

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij