De Chemicus

Leden van ons I love lezen-reviewteam hebben het boek De Chemicus van Stephenie Meyer gelezen en hebben een review geschreven. Bekijk hier de samenvatting van alle reviews. Als je alle complete reviews wilt lezen, scroll dan naar beneden.

De Chemicus omslag

Een voormalig geheim-agent moet nog één laatste zaak op zich nemen om haar naam te zuiveren en haar leven te redden in de eerste thriller van Stephenie Meyer.

Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken.

Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren. Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen - informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen.

Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven…

Sharon Verbraak

'Dit is geen boek waar je nog even een hoofdstukje van leest voordat je gaat slapen, dat gaat ten koste van je nachtrust, dit boek kun je simpelweg niet meer wegleggen!'

Yvonne Oomen Muurmans ★★★★★

'Stephenie Meyer op haar best.'

Suzanne Versloot ★★★★★

'Het verhaal is bloedstollend spannend vanaf de eerste pagina tot de laatste. Een aanrader.'

Sabine Kohino

'Een knap geschreven en heerlijk dik boek dat tot het einde heel spannend blijft.'

Chantal Biersteker

'Een goede spionagethriller.'

Lynn Torrekens

'Het boek is zeer goed geschreven.'

Ruth Broekema

'Fans van Meyer zullen waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn.'

  • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij