Zoek uitgavenOmslagfoto

Ik droomde van Afrika

Autobiografie

Kuki Gallmann

25 jaar geleden verscheen deze oerklassieker voor het eerst – al meer dan 150.000 exemplaren verkocht!

De Afrikaanse natuur als troost en inspiratie

Als klein meisje stelde Kuki Gallmann zich al voor hoe geweldig het zou zijn om in Afrika te wonen. Door een ongeluk waarbij ze ernstig invalide raakte, leek het continent van haar dromen echter voorgoed onbereikbaar. Toch wist ze de enorme wilskracht en volharding op te brengen om opnieuw te leren lopen – en zich ondanks alles met haar gezin te vestigen in Kenia.

Ik droomde van Afrika is Kuki Gallmanns onvergetelijke schildering van Oost-Afrika en de imposante schoonheid van de natuur van Kenia. Met dit krachtige zelfportret inspireert ze nog vele lezers en laat ze zien hoe zijzelf geïnspireerd en getroost door de natuur enorme tegenslagen overwon en het leven in Afrika trouw bleef. En nog altijd zet Gallmann zich actief in voor de Afrikaanse natuur.


De pers over Ik droomde van Afrika

‘Gallmann heeft een ontroerend boek geschreven, een elegie op papier.’ Elsevier

‘Een boeiende biografie, die geen roman is, hoewel alle ingrediënten erin verweven zijn, van de romantiek tot en met de tragedie.’ De Standaard

‘Een spannend egodocument. Het leest als een trein.’ Algemeen Dagblad

Bestel deze titel
Uitgave: e-book met social drm
Prijs: € 11,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: e-book met social drm
  Publicatiedatum: 30-06-2017
  ISBN: 9789402309409
 • Over deze auteur

  Kuki Gallmann (1943) werd geboren in de buurt van Venetië. Ze studeerde politicologie aan de universiteit van Padua. In 1972 ging ze in Kenia wonen met haar man en zoon, die beiden onder tragische omstandigheden omkwamen. Ter nagedachtenis aan haar geliefde Paolo en Emanuele richtte Kuki de Gallmann Memorial Foundation op, een stichting die zich richt op het stimuleren en financieren van het onderwijs aan de Keniaanse bevolking. Kuki woont nog steeds, met haar dochter Sveva, op haar ranch Ol Arii Nyiro in Kenia.

  Meer over deze auteur…
 • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij