Zoek uitgavenOmslagfoto

De onderduikers

Een verhaal van verraad, ontsnapping, wanhoop, honger en angst

Peter Hein

De onderduik van de ouders van Peter Hein, op twaalf adressen, blijkt één lang ­verhaal van verraad en ontsnapping, omzwervingen, wanhoop, honger, kou en opnieuw verraad. De auteur stuitte bovendien ook op een verzwegen kwestie: zijn ouders werden beschuldigd van het verraden van een onderduikadres, waardoor vier mensen omkwamen.

Na de oorlog praatte de moeder van Peter Hein alleen maar over de oorlog, terwijl zijn vader dat onderwerp ontweek. Hein wilde het hele verhaal van zijn ouders helder boven tafel krijgen en interviewde hen. In De onderduikers vertelt Hein het fascinerende onderduikverhaal van zijn ouders en gaat hij op zoek naar de werkelijke verrader.

 

'Het boek biedt een opvallend objectief verslag van hoe het was.' Christelijk weekblad

'Een onwaarschijnlijk overlevingsverhaal.' Goudsche Post

'Peter Hein is er prima in geslaagd om van een 'met geen pen te beschrijven' persoonlijk verhaal een bijzonder lezenswaardig boek te maken.' **** Go2war.nl

meer quotes

Uitverkocht
Uitgave: Paperback
Prijs: € 19,99
Ook verschenen als:
Delen
   
 • Specificaties

  Uitgave: Paperback
  Publicatiedatum: 06-03-2014
  Pagina's: 320
  ISBN: 9789022568187
 • Quotes

  • 'Het boek biedt een opvallend objectief verslag van hoe het was.' Christelijk weekblad

  • 'Een onwaarschijnlijk overlevingsverhaal.' Goudsche Post

  • 'Peter Hein is er prima in geslaagd om van een 'met geen pen te beschrijven' persoonlijk verhaal een bijzonder lezenswaardig boek te maken.' **** Go2war.nl

 • Over deze auteur

  Peter Hein (1939) zat als kind ondergedoken, gescheiden van zijn ouders. In Het zesde jaar vertelt hij over zijn eigen onderduik en het bevrijdingsjaar. Het onderduikverhaal van zijn ouders beschreef hij in De onderduikers. Verder verschenen korte verhalen van hem in onder meer Vrij Nederland, NRC Handelsblad en Kunst en Wetenschap.

  Meer over deze auteur…
 • Andere boeken van deze auteur

 • Uitgeverij Boekerij is onderdeel van samenwerkende uitgeverijen Meulenhoff Boekerij